VINTAGE MORSIAMET

Olen aina ihaillut vanhan ajan kaunottaria kuten Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor ja Greta Garbo. Heissä on jotain salaperäistä, itsevarmaa ja kiehtovaa kauneutta – sellaista erilaista kauneutta mitä nykyään ihannoidaan. Välillä saatan leikkiä omassa mielessäni vanhan ajan kaunotarta, sellaista joka rullaa hiuksensa yöksi ja avaa ne aamulla – tukka seksikkäästi hulmuten. Tai sitten haaveilen avoautosta, silkkihuivista sekä rätisevästä autoradiosta. Mietin myös sitä, minkälainen olen vanhana mummona. Punaista huulipunaa, kasvot täynnä ruttuja mutta sydän täynnä tarinoita.

Halusin tuoda sitä jotain samaa vanhaa fiilistä myös kuvauksiin, jotka järjestimme tammikuussa valokuvaaja Paula Kesäläisen studiolla Sörnäisissä. Paula on hurjan lahjakas valokuvaaja ja vasta 25-vuotias! Olen aina niin onnellinen siitä, että nuoret, lahjakkaat ihmiset uskaltavat toteuttaa unelmiaan – oli kyseessä sitten työ, harrastus tai mikä tahansa itselleen tärkeä asia. Rohkeus ja yrittäminen ovat vaan vaan niin siistejä juttuja. Kauniit ystäväni Johanna, Pinja sekä Sita suostuivat kuvauksiin malleiksi, ja Fredalla sijaitsevan Ruutu-Rouvan ihanista ihanin omistaja Raili lainasi upeat vintage-mekkonsa kuvauksiin. Suosittelen kaikkia second handista kiinnostuneita vierailemaan Ruutu-Rouvassa, pelkkä kurkistus kauppaan vie ihan omalle matkalleen ja omistajan tarinat Rööperin vanhoista ajoista nykyhetkeen ovat täysin omaa luokkaansa.

Punavuoresta löytyikin Ruutu-Rouvan lisäksi toinen auttava käsi, kun Uudenmaankadulla sijaitseva kukkakauppa InBloom lahjoitti minulle ylijäämä-kukkiaan kuvauksia varten. Tutustuin kyseiseen liikkeeseen viime kesänä omia häitä suunnitellessa, ja voin kertoa että tämän perheyrityksen naisilla on sydän paikallaan. Kaupan omistaja Tiina ja hänen tyttärensä Hanni-Maija ovat kaupalleensa omistautuneita super-ammattilaisia, joilla on tarkka silmä ja viimeisen päälle intohimoinen ote työhönsä. Heidän käsissään syntyvät niin kimput kuin köynnökset, ja itse liike on pieni pala taivasta. Ainakin jos kukkahullulta kysytään. 

Yhteen kokonaisuuteen halusin tehdä kukkapannan, koska kukat on aina ollut mun suuri rakkaus. Kukat tuo mieleeni rakkaan mummoni – jolla on taatusti Kemijärven komeimmat pelargoniat.

Tein kolme erilaista lookia, mutta pysyin kaikissa kuitenkin samassa romanttisessa, vintage hengessä. Isot laineet ja rennot kampaukset ovat vaihtoehto tiukalle nutturalle, ja boheemimpi morsian voi vaikkapa kietaista hiuksensa pelkästään ponnarille. Vintage-liikkeistä löytää upeita käytettyjä hääpukuja ja silmiä on kiva korostaa irtoripsillä – tai vaikkapa tummahkolla smoke eyella. Käytä mielikuvitusta, makustele, testaile ja heittäydy!

Unelmoidaan, rakastetaan ja ollaan hyviä toinen toisillemme. Autetaan, jos siihen kyetään. Koska hyvä tulee hyvän luo.

Meikit, hiukset, stailaus ja kukkapanta : Anu Uusipulkamo

Valokuvaaja : Paula Kesäläinen

Kiitos Paula, Ruutu-Rouva, InBloom, Johanna, Sita, Pinja ja Milla <3

Sitan Youtube-tililtä löytyy muuten kiva video meidän kuvauspäivästä 

 

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply